Lämmönhuolto esimerkkejä

vuosi
2022
As Oy Turun Parkinkartano Varsinais-Suomen Isännöintitalo Oy
2008 vuoden 45 asuntoinen kerrostalo.

Vajavaisesti monilta osin toimineen patteriverkoston kaikki venttiilit avattiin ja verkosto tehopuhdistettiin asunnoittain.

Pumpun vaihdon, alipaineilmanpoistolaitteiston lisäyksen ja kerroskohtaisten linjasäätöventtiilien asennuksen jälkeen verkoston venttiilit esisäädettiin ja virtaamat laskettiin sekä tasapainotettiin. Kaikkien asuntojen huonelämpötilat ja patterien toimintalämpötilat mitattiin samalla hienosäätäen verkostoa.

vuosi
2017
As Oy Ohrakaskensyrjä 4 omatoimi-isännöinti
1979 vuoden 8 asuntoinen paritaloryhmä.

Kiinteistöön oli aiemmin teetetty patteriventtiilien vaihto. Verkosto oli tasapainotettu sekä lämmönsiirrin oli juuri uusittu. Tästä huolimatta kiinteistössä oli kylmiä pattereita sekä suuri lämpöenergiankulutus.

Lämmitysverkosto puhdistettiin. Osoittautui, että verkoston vesi oli sakkaista ja paksua. Lisäksi uusittiin muutamia termostaatteja sekä jumiutunut venttiili.

vuosi
2015
As Oy Vuorelantie 4 Kirkkonummen Huolto Oy
1988 vuoden 21 asuntoinen rivitalo.

Kiinteistön lämmitysverkosto puhdistettiin juuri ennen kiinteistössä alkavia venttiileidenvaihtotöitä. Epäpuhtauksia oli runsaasti. Verkosto jätetettiin tyhjäksi puhdistuksen jälkeen.

Verkosto puhdistettiin ensin, jonka jälkeen lämmönsiirrin puhdistettiin erikseen. Lämmönsiirtimeenkin oli kertynyt paljon epäpuhtauksia käyttöikänsäkin takia. Lämmityspuolen lämmönsiirrin toimii puhdistuksen jälkeen varmasti energiatehokkaammin.

vuosi
2014
As Oy Myllypuisto JPV-Isännöinti Oy
1968 vuoden 24 asuntoinen luhtikerrostalo.

Kiinteistössä epäiltiin olevan epäpuhtausongelma, joka osoittautui todeksi. Epäpuhtauksia poistettiin runsaasti ja puhdistuksen jälkeen verkosto täytettiin puhtaalla vedellä.

Taloyhtiön hallituksen pyynnöstä selvitimme samalla kaikki talon patteriventtiilityypit ja määrät. Työ ja löydökset raportoitiin tilaajalle järjestelmäraportissa.

vuosi
2013
As Oy L. Wiertotie 34 Isännöinti-Ura Oy
1927 valmistunut Mannerheimintiellä sijaitseva 33 asunnon ja muutaman liiketilan kerrostalo.

Lämmitysverkosto puhdistettiin ennen lämmönvaihdinpaketin vaihtoa. Epäpuhtauksia oli paljon ja niiden poistaminen takaa uudelle lämmönvaihtimelle paremman toimintakunnon ja energiatehok- kuuden pidemmäksi aikaa. Kohteessa oli myös epäkohtia, jotka raportoitiin ja kehoitettiin korjaamaan vaihdon yhteydessä.

Kokonaisvaltainen ja uusi lähestymistapamme verkoston puhdistukseen osoittautui erittäin hyödylliseksi tässä kohteessa.

vuosi
2013
As Oy Myllytontti 17 Myllärinmäen Lämpö Oy
1967 vuoden 9 asuntoinen pieni kerrostalokiinteistö.

Lämmönhuollon puhdistuksemme suoritettiin herättelemällä ja avaamalla kaikki patteriventtiilit. Puhdistusta ohjattiin linjoittain ja kerros kerrokselta samalla tarkistaen pattereiden ja venttiilien kunto.

Puhdistus oli järkevää suorittaa ennen lämmönvaihtimen vaihtoa. Lämmitysverkostossa oli paljon epäpuhtauksia ja suosittelimme useita jatkotoimia liityen verkoston perussäätöön ja lämmitysveden epäpuhtausongelmaan. Säädimme lämmitysverkoston venttiilit myöhemmin.

vuosi
2013
As Oy Luutnantintie 1 Isännöitsijätoimisto Markku Siltanen tmi
1982 vuoden 34 asuntoinen 4 rappuinen kerrostalokiinteistö.

Lämmitysjärjestelmä puhdistettiin ja jatkotoimista annettiin ehdotukset. Ajankohtana oli kevät ja lunta oli vielä maassa. Lämmön- huolto onnistuu myös talviaikaan joskaan ei paukkupakkasilla.

Tarjouspyyntö

Joitakin kohteitamme

Lämmönhuolto™ -työtä on tehty lukuisiin erityyppisiin ja eri ikäluokan kiinteistöihin yli 100 vuotta vanhoista kivijalkakerrostaloista omakotitaloihin. Tällä sivulla niistä on mainittu vain muutama.

Sanottua

"Olen erittäin tyytyväinen palveluun. Viime vuosina on ollut paljon ongelmia, mutta tänä talvena maalämpöpumppu ei kertaakaan mennyt hälyytystilaan. Viihtyvyys on parantunut venttiilinvaihdon myötä ja sähkönkulutus on laskenut."
Rauhalantie, Kirkkonummi
Omakotitaloasukas

"Suosittelen lämmönhuoltoa vanhempiin kiinteistöihin ja varsinkin ennen lämmönjakokeskuksen vaihtoa."
Tekninen Isännöitsijä
Jere Nissinen

"Maalämmölla pyritään alhaisella lämpötilalla maximoimaan energiansäästöä. On tärkeää, ettei epäpuhtauksia ja huonoa säätöä esiinny haittaamassa tasaista virtausta kaikissa pattereissa."
Max's Energy
Peter Söderlund, Johtaja

"Suosittelemme ilmanmuuta lämmönhuoltoa maalämpöprojekteissa! Toimenpide oli ehdottomasti tarpeellinen ja suorastaan välttämätön meidänkin tapauksessa! Sähkökustannusten säästö nyt ensimmäisen käyttövuoden jälkeen on vähintään 55%."
"Vesipiirien puhdistus ennen maalämmön kytkemistä on ehdottomasti kannattava toimenpide ja kustannukset koko maalämpöprojektiin verrattuna ovat pienet saatavaan hyötyyn verrattuna."
As Oy Espoon Soukanniitty 6
Kari-Pekka ja Olli, Asukkaat

"Lämmöt riittävät myös viimeisiin asuntoihin. Lämmönhuolto oli tarpeellinen, koska vesi oli aika sakkaista. Olemme tyytyväisiä tulokseen."
As Oy Ohrakaskensyrjä 4
Toivo Valtari, Isännöitsijä

"Itse koen, että pattereiden huolto oli tarpeellinen. Toimenpiteillä saatiin myös ikävä suhina loppumaan. Kyllä suosittelisin palveluitanne. Teitte huolellista työtä, piditte sovituista kiinni ja myös ohjeistitte lämmönjakohuoneen vempaimien kanssa."
As Oy Pajanperä
Tarja, Hallituksen Pj.

"Suosittelen Lämmönhuoltoa. Valmistelimme tuolloin maalämpöön siirtymistä, jonka toteutimme keväällä 2016. Päädyimme tilaamaan Lämmönhuollon, koska halusimme varmistaa parhaan mahdollisen lämmönsiirtymisen ilman haittaavia tukoksia. Energiansäästö pitää paikkansa, mikä on mittava lisähyöty. Oikein loistava toimenpide!"
As Oy Myllypuisto
Jari Väyrynen, Isännöitsijä