Toimintakunto

Energiatehokkuus

Säästö

Viihtyvyys

Lämmönhuolto™ -palvelun hyödyt


Vuonna 1968 rakennetun Asunto Oy Myllypuiston lämpötilakorjattuun energiankulutukseen saatiin taloyhtiölle 28 MWh (-10%) energiansäästö. Lämmönhuolto -palvelulla oli 17 kuukauden takaisinmaksuaika.

Lämmönhuolto™ palauttaa lämmitysjärjestelmän alkuperäiseen toimintakuntoonsa. Toimenpiteen jälkeen epäpuhtaudet, tukokset ja vialliset osat eivät enää haittaa lämmitysjärjestelmän tarkoitettua toimintakuntoa. Tehopuhdistuksella poistamme kerrostumat lämmönsiirtimestä jolloin lämpöenergia siirtyy paremmin kaukolämpöpuolelta verkoston veteen. Puhdistuksen avulla avatut tukokset päästävät lämmitysveden jälleen virtaamaan estottomasti. Pattereiden lämmönluovutuskyky kasvaa sakan poistamisen jälkeen sekä pumppu kierrättää vettä pienemmällä rasituksella. Jumittuneessa tilassa olevat venttiilit avataan jälleen. Lämmönhuollon yhteydessä epätasapainoinen lämmitysverkosto voidaan säätää, joka lisää saavutettavaa hyötyä.

Kiertohäiriöt ja kerrostumat aiheuttavat optimaalisesta korkeamman energiankulutuksen sekä turhia taloudellisia kuluja vuosi vuoden perään. Esimerkiksi kaukolämpöjärjestelmässä lämmitysverkoston energiankulutus on 60-70% kaukolämmön kokonaiskulutuksesta ja loput energiasta käytetään käyttöveden lämmittämiseen. On järkevää varmistaa lämmityksen tehokas toiminta, koska lämmitys on usein kiinteistön suurin yksittäinen menoerä. Pienet parannukset lämmityksen hyötysuhteeseen saa aikaan merkittävän säästön. Lämmönhuolto toteututetaan kerralla ja se ei aiheuta kiinteistölle jatkuvia kustannuksia.

Lämmönhuolto™ -toimenpiteellä viihtyvyys kiinteistön tiloissa ja huoneistoissa parantuu. Lämpö jakautuu tasaisemmin pattereiden välillä ja patterit lämpeävät paremmin. Puhdas verkosto ja lämmitysvesi sekä tasapainoinen lämmitys ovat perusedellytyksiä viihtyvyydelle kylminä vuodenaikoina.

Referenssit